Activitat col·laborativa de Viquilletra 2011-12: anunci “Tirant lo Blanc”, per Llençantlonegre

Tirant lo

Cliqueu a sobre la imatge per accedir al muntatge fotogràfic

Presentació: El nostre grup, “Versos d’ara i de sempre“, ha triat l’anunci sobre Tirant lo Blanc, del grup “Llençantlonegre“, per fer l’activitat col·laborativa. Ens ha semblat una feina remarcable en diversos sentits, i hem volgut fer una valoració detallada dels aspectes que hem considerat dignes de destacar. Tot seguit us els oferim, en una presentació que hem concebut com una crítica argumentada i constructiva. Confiem que us agradi.

1. Anunci amb contingut:

-El treball del grup Llençantlonegre ens ha semblat atractiu perquè presenta un missatge sobre l’obra de Martorell que no és de simple propaganda, sinó també de contextualització de la novel·la en el seu marc històric i literari: època i gènere queden ben especificats en l’anunci, així com l’aportació i la representativitat del Tirant dins de la novel·la cavalleresca.

-En parlar dels temes principals (amor, guerra, erotisme), es fa referència a l’orientació que prenen en l’obra. No es tracta d’un simple enunciat de conceptes, sinó que, amb una breu pinzellada, es dóna idea de com es concreta cada motiu en el text.

2. El format anunci crida l’atenció sobre el missatge: L’anunci compleix la seva funció de captar l’atenció del públic. Per això posa en joc recursos diversos: sonors, visuals i textuals. Tots ells són atractius i fan que l’interès de l’espectador s’hi deturi.

3. L’element humorístic de la veu estrafeta: El joc de veus “artificials” reforça el to desenfadat del missatge i li dóna dimensió creativa, imaginativa, enginyosa.

4. Sincronització entre imatges i missatge: L’anunci mostra un bon sentit del ritme. Les imatges es van succeint de manera àgil i el resultat és molt dinàmic, gràcies a la bona sintonia veu-imatge-música. De totes maneres, no podem deixar de remarcar que hi ha repetició d’alguns fotogrames.

5. Aspecte visual: Les imatges que han triat els autors de l’anunci resulten sintètiques i representatives per a qui ha llegit el llibre, i suggerents per a qui encara no ho ha fet: la del mirall n’és un bon exemple.

6. Tria encertada del fons musical: La música de fons contribueix a crear una atmosfera evocadora, sense ser nostàlgica: remet a un món llunyà, medieval, però marcat per l’acció i l’aventura. D’aquesta manera, el fons musical s’adequa a l’atmosfera literària de la novel·la.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s