El cor quiet

La lectura dels poemes d’El cor quiet ens introdueix en un univers de motius, referents i símbols ben especial. D’altra banda, el llenguatge i els recursos poètics conformen una obra d’art tan subtil i bella com complexa i rica de matisos. Havent apreciat aquests components, respon una de les qüestions que es plantegen a continuació:

A. Fes el comentari del poema que obre el llibre, i la secció Les nits: Nocturn.  El jo poètic acarat al misteri de la nit. Quines són les impressions, les figuracions sensorials i psíquiques que desgranen els versos? Amb quin corrent poètic relacionaries aquesta actitud, i en quins termes ho faries?

B. Fes el comentari del poema que tanca el llibre, i la secció L’assenyament: El castell de l’Oblit. Quin sentit té aquesta composició com a últim poema d’El cor quiet? Com interpretes l’al·legoria del conjunt?

C. Tria qualsevol poema del recull que tracti sobre un element de la naturalesa, i fes-ne el teu comentari: Com s’hi acosta l’autor? Personifica l’element natural? Quina significació li atorga?

D. A partir del poema Cançó de la mudança, reflexiona sobre el  pas del temps i el pes o valor del record en la poesia de Carner. Selecciona altres composicions que afegeixin aspectes diversos al contingut del poema que prens com a punt de partida.

E. Finalment, exposa els motius pels quals, a parer teu, l’autor trià el títol El cor quiet per presentar la selecció de poemes que oferia al públic, per primera vegada, el 1925.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s