Feliçment, jo sóc una dona

Amb la novel·la de M. A. Capmany, assistim al procés de construcció d’una identitat, la de Carola Milà, que tria el camí de la llibertat i la felicitat, en oberta confrontació amb la moral estricta de la seva època i amb les convencions de la Catalunya de postguerra. Amb aquestes coordenades, assaja la teva interpretació dels fets i dels personatges, a partir de les següents qüestions.

A. La trajectòria d’afirmació i consolidació de la personalitat de la protagonista planteja algunes consideracions de caràcter ètic. Quines són, a parer teu? Quina fóra la teva valoració sobre les diferents opcions vitals que pren Carola Milà? Són encara vigents els prejudicis que imperaven en la societat i l’època que retrata la novel·la?

B. Els personatges masculins i femenins que envolten la protagonista ofereixen un panorama d’ombres, febleses i contradiccions que dibuixen un autèntic aparador de misèries humanes. Fes el retrat dels que consideris més representatius. Justifica les raons de la teva tria i il·lustra amb fragments del text les observacions que facis sobre cada personatge.

C. Amor i llibertat es revelen irreconciliables? Quina és la teva conclusió després de la lectura de la novel·la de Capmany? Estableix comparació (semblances i diferències) entre l’aventura personal de la Mila, de Solitud, i la Carola, de Feliçment, jo sóc una dona.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s